10 Orang yang terkenal yang menentang kanser

10 Orang yang terkenal yang menentang kanser

Berikut adalah senarai 10 orang yang terkenal yang berjuang kanser dan menang.

Melissa Etheridge

Jumpelang, aktivis, dan pemenang Anugerah Akademi Melissa Etheridge yang belajar dalam tahun 2004 bahawa dia menghidap kanser payudara. Walaupun kehilangan semua rambut dari kemoterapi, Etheridge yang preformed hidup pada 2005 Anugerah Grammy, dan kemudian tahun yang sama, dikeluarkan lagu “I jangka hayat,” yang telah menjadi lagu banyak berjalan Tabung kanser seluruh daerah yang tidak rasmi.

Robert De Niro

Menghidap kanser prostat pada tahun 2003, ikon Hollywood ini mengumumkan beliau pada PEREMITAN setahun kemudian. Ayah de Niro, Robert De Niro SR, hilang sendiri pertempuran dengan kanser prostat pada tahun 1993.

Sharron Osbourne

Ini TV tuan rumah, penganjur muzik dan isteri kepada pemuzik logam berat Ozzy Obsourne belajar bahawa dia menghidap kanser kolon pada tahun 2002 semasa penggambaran di MTV realiti The Osbournes. Walaupun penyakit itu, yang kemudian merebak ke nod limfa itu, beliau menegaskan persembahan harus pergi, dan menamatkan pengeluaran dalam musim kedua ini Osbournes semasa menjalani rawatan kanser yang intensif. Puan Osbourne pergi umum kempen kesedaran kanser, dan terus berbuat demikian dalam pekerjaan yang sekarang sebagai co-host pada The bercakap.

Lance Armstrong

Pada tahun 1996, ini Tour de France pemenang diumumkan bahawa beliau telah didiagnosis dengan peringkat kanser testicular tiga yang merebak ke bahagian lain tubuhnya, termasuk otak, perut dan paru-paru beliau. Setelah beliau testicle berpenyakit dialih keluar dan menjalani rawatan kimoterapi yang intensif, beliau telah diisytiharkan bebas kanser pada tahun 1997, tahun yang sama beliau melancarkan Lance Armstrong Yayasan Penyelidikan Kanser dan sokongan pesakit. Berikutan beliau bout dengan barah, Armstrong telah memenangi Tour de France enam kali lagi.

Christina Applegate

Pelakon filem dan televisyen Christina Applegate belajar beliau mempunyai kanser payudara peringkat awal pada tahun 2008. Berdasarkan kepada ujian positif untuk mutasi gen BRCA1 yang dikaitkan dengan kedua-dua payudara dan kanser ovari, Applegate memilih untuk mempunyai sebuah mastectomy double pada usia 36 tahun. Dia telah sejak pergi untuk bercakap secara terbuka tentang pengalaman beliau dengan penyakit itu, dan hakikat bahawa dia kini benar-benar bebas kanser.

Michael C. Hall

Pelakon Amerika dan bintang di HBO siri melanda Dexter Michael C. Hall belajar dia Hodgkin’s lymphoma pada tahun 2009. Menjelang musim bunga 2010, Dewan mengumumkan penyakit beliau pada PEREMITAN, dan kini, beliau adalah jurucakap untuk Leukemia dan Lymphoma masyarakat kempen Tabung cahaya malam.

Sheryl Crow

Anugerah Grammy kemenangan penyanyi Sheryl Crow belajar beliau menghidap barah payudara pada tahun 2006, yang beliau telah dirawat dengan pembedahan dan terapi radiasi terapi. Gagak, kini bebas daripada kanser, merupakan peguambela untuk kesedaran kanser payudara dan sering meminjamkan dia bakat muzik untuk usaha pengumpulan dana untuk melawan penyakit.

Rod Stewart

Lagenda rock British-lahir Rod Stewart didiagnosis dengan kanser Tiroid pada tahun 2000, dan pembedahan untuk membuang tumor yang mengancam untuk melenyapkan suaranya raspy yang terkenal. Menurut Stewart, rawatan berikut, dia perlu belajar bagaimana untuk menyanyi sekali lagi. Berus beliau dengan kanser mempunyai Stewart bermotivasi untuk menyokong usaha usaha amal jariah seperti harapan asas, amal yang menumpukan kepada mencari penawar untuk kanser kanak-kanak.

Nancy Regan

Semasa mamogram yang rutin pada tahun 1987 luka yang dikesan dalam wanita pertama Nancy Regan payudara kiri, membawa kepada diagnosis kanser payudara. Regan Puan memilih untuk mastectomy yang lengkap, dan digunakan publisiti ke atas penyakit beliau menggalakkan wanita sepanjang America telah mammograms. Lebih 20 tahun kemudian, wanita pertama kekal tanpa kanser.

Tom Green

Kanada pelawak dan pelakon Tom Green digunakan jenaka untuk berurusan dengan beliau disahkan menghidap kanser testicular pada tahun 2000. Beliau digunakan peranannya sebagai tuan rumah pada MTV untuk membawa perhatian kepada penyakit ini, termasuk menulis dan menghasilkan yang 2001 hour-long MTV Khas panggilan The Tom Green kanser khas yang didokumenkan rawatan penyakit beliau.

Sumber:

,, 20411904,00.html

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *