10 Langkah untuk kesihatan yang unggul

10 Langkah untuk kesihatan yang unggul

BAGAIMANA YANG BAIK? Mungkin anda telah pernah bertanya diri sendiri soalan ini.

Fikirkan seketika dan lakukan jadi boleh mula keretapi dari pemikiran yang akan membawa anda ke negeri kebahagiaan anda belum dikenali sebelum. Kapan anda berfikir diri sebagai baik? Bilakah anda akan bebas daripada kesakitan? Soalan-soalan yang boleh ditanya banyak, tetapi soalan besar: walaupun anda bebas daripada sakit dan sakit dan tidak dapat melakukan kerja-kerja tetap anda tanpa keletihan, ianya mustahil untuk anda berasa masih lebih baik?

Tanda kesejahteraan itu kecergasan mental dan fizikal, apabila anda boleh membuang sendiri bersemangat keseluruhan ke dalam apa-apa jua yang anda sama ada bekerja atau bermain; Apabila fikiran anda bebas dari bimbang, kerana anda menerima masalah hari ini sebagai satu cabaran daripada mendekati mereka dengan ketakutan; Apabila jantung anda adalah bebas daripada kebencian kerana anda mempunyai mata yang melihat hanya untuk yang baik pada orang lain; Bilakah anda hari ini adalah lebih baik daripada anda ibarat dan tomorrows anda akan ternanti-nantikan dengan menjangkakan yang meriah.

Berikut adalah sepuluh langkah mudah untuk kesihatan mental dan fizikal yang berseri, yang semua yang anda perlukan untuk membangunkan kesedaran kesihatan yang:

1. Mempunyai insentif untuk boleh hidup secara aktif — di atas dunia. Kita boleh melakukan hampir apa-apa jika kita benar-benar mahu. Ini terpakai untuk kesejahteraan fizikal seperti ia tidak kepada apa-apa lagi. Kita mungkin pergi melalui gerakan daripada melakukan perkara-perkara yang bertujuan untuk kesihatan yang lebih baik, tetapi, melainkan tindakan kita disokong oleh keinginan membara untuk berjaya, kita tidak perlu melihat untuk hasil yang menakjubkan dan bercahaya.

Langkah 1, oleh itu, adalah untuk memperolehi insentif — alasan yang sah untuk membolehkan setiap gentian yang anda kepada effervesce dengan tenaga yang meriah. Mendapat insentif yang akan memberikan anda sebab mahu berada di atas dari segi fizikal dan mental; maka anda akan berada dalam kedudukan untuk mendapat yang baik yang maksimum dari langkah-langkah yang mengikuti.

2. Tahu anda boleh mendapat kesihatan yang lebih baik dan hidup lebih lama. Hanya orang yang telah pernah mencapai apa-apa adalah mereka yang tahu mereka boleh. Untuk mendekati sebarang tugas dengan keraguan dalam fikiran anda tentang kebolehan anda untuk melakukannya adalah satu langkah tertentu ke arah kegagalan.
Kesihatan yang tinggi bukanlah sesuatu yang kami memperoleh oleh nasib. Ianya mencerminkan cara kita berfikir dan cara hidup kita. Badan-badan yang creak dengan kesakitan yang tidak diberikan kepada kita oleh nasib sebagai hukuman semacam. Kami mempunyai mereka kerana cara kami hidup dan berfikir.

Jika, selama bertahun-tahun, anda telah melihat diri sendiri sebagai salah satu di bawah par secara fizikal, ia akan mengambil usaha untuk dapatkan ke titik di mana anda tahu, tanpa sebarang keraguan, anda boleh menikmati kesihatan yang berseri. Gerakan mencipta emosi, kita belajar, jadi, untuk beberapa hari, tahan ke pemikiran: saya boleh mendapat kesihatan yang mantap. Sudah tentu, menerima pemikiran bahawa anda boleh mendapatkan kesihatan yang lebih baik adalah tidak mencukupi. Anda mesti mengambil langkah-langkah yang akan menjadikan kesihatan lebih baik satu realiti. Dalam erti kata lain, kesedaran bahawa kesihatan yang baik adalah dalam genggaman anda mesti dibawa ke dalam realiti oleh tindakan.

3. Dapatkan fikiran dalam perintah. Seperti yang anda pelajari dalam Bab sebelumnya, perkataan “psikosomatik” itu kini kerap mendengar berkaitan dengan penyakit-penyakit yang pelbagai. Doktor akan termasuk penyakit, banyak dalam senarai panjang mereka yang berasal dari dalam fikiran. Fakta ini tidak bermakna bahawa seseorang psychosomatically sakit gila; Ia hanya bermakna bahawa syarat-syarat tempahan psikosomatik akibat daripada rasa takut dan bimbang.

4. Belajar perkara-perkara yang anda perlu dan tidak patut dilakukan! “Sage” yang pernah berkata: “kejayaan datang dari melakukan perkara-perkara yang anda tahu yang anda harus lakukan, dan tidak melakukan perkara-perkara yang anda tahu anda sepatutnya tidak boleh lakukan.”

Pelan tindakan perlu difahami yang termasuk aktiviti pada perkara-perkara yang kita perlu lakukan, dan disiplin dalam mengelakkan perkara-perkara yang kita tidak harus lakukan. Secara semulajadi program tindakan akan merangkumi pengawasan ke atas makanan yang kita makan.

5. Membangunkan semangat yang dibawa melalui; bagi meletakkan ke dalam operasi rancangan yang akan melindungi kesihatan berseri.

6. Mengambil tahun dari hidup anda melalui tindakan anda! Gerakan mencipta emosi. Lelaki dan wanita yang membuat sahabat anak-anak mereka dan yang memasuki ke dalam aktiviti-aktiviti belia akan kekal muda jauh lebih daripada ibu bapa yang hidup seperti tradisi kuno ibu dan bapa.

Kita tidak boleh bertindak tanpa rasa muda muda, dan apabila kita berasa muda, kami akan meletakkan proses-proses semulajadi untuk berusaha ke arah menjadikan kita muda.

7. Pergi pada mental diet. Disiplinkan diri anda untuk berfikir dari segi kesihatan dan kebahagiaan. Pilih perkara membaca yang akan menggalakkan anda untuk mendaki ke tahap yang lebih tinggi.

Tidak menikmati perbualan yang negatif. Apabila menulis surat, lihat berapa banyak galakan yang boleh anda berikan, dan bukannya membuat mereka disertasi kecelakaan.
Rahsia kegembiraan bukanlah melakukan perkara-perkara yang anda mahu lakukan, tetapi dalam menyukai perkara-perkara yang anda perlu lakukan. Penerimaan pemikiran ini akan menjadi satu langkah ke hadapan dalam diet mental anda.

8. Mengajar orang lain bagaimana untuk mempunyai kesihatan mental dan fizikal yang berseri. Kebahagiaan yang datang dari memberi kebahagiaan, dan yang untuk mengajar orang lain bagaimana untuk mendapatkan kesihatan mental dan fizikal yang berseri membuatkan kami amat gembira.

9. Hidup dengan betul! Dua perkataan ini boleh membawa anda ke dalam banyak cara yang berlainan pemikiran. Mereka boleh merujuk kepada anda makanan, tabiat, untuk keseluruhan cara hidup anda.

10. Boleh gembira! Kebahagiaan yang datang dari dalam. Anda kini mempunyai — dan sentiasa akan mempunyai — semua kebahagiaan yang ada. Untuk berasa gembira adalah semata-mata untuk menyatakan kebahagiaan. Dan untuk menyatakan kebahagiaan untuk mengambil satu langkah yang besar ke hadapan ke arah memperolehi kesihatan yang inexhaustible, bercahaya.

Anda kini mempunyai 10 langkah, tetapi ini adalah hanya permulaan. Berfikir mengenainya; amalan mereka; hidup mereka. Kehidupan yang baru dan sangat meriah menanti anda. Untuk mengetahui banyak lebih banyak cara untuk kekal sihat vibrantly, dan menerima percuma yang melaporkan yang pertama rahsia mencipta Kesihatan www.thescienceofbeingwell.biz Lawatan hari!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *