10 Kebaikan menakjubkan jus

10 Kebaikan menakjubkan jus

Memetik sebuah lagu yang terkenal, “Saya orang yang beriman!” Itulah, saya peminat besar jus. Semangat saya adalah berdasarkan pengalaman sendiri dengan manfaat jus.

Sebenarnya, reaksi awal saya untuk jus ini tidak semua yang menguntungkan. Apa yang saya suka yang paling adalah pendedahan kepada perisa yang kurang menyenangkan. (Jus brokoli dan ubi bit hanya tidak memotong ia.) Malah, ia adalah sedemikian mengecewakan pengalaman saya meninggalkan proses sepenuhnya kira-kira setahun.

Ia adalah perlu untuk melakukan sesuatu tentang kesihatan saya yang membawa saya kembali ke dalam Jadual juicing. Selepas melabur dalam pemerah ia seolah-olah hanya adil untuk memberi pukulan lain. Jika jus tinggal sehingga pembayaran bil maka sesungguhnya saya boleh Laraskan untuk rasa.

Peliknya cukup, pada kali kedua rasa tidak menjadi masalah. Kali ini saya pula lebih banyak sedikit penyelidikan dan mendapati beberapa cara yang indah untuk menambah rasa berkhasiat untuk minuman yang sihat. (Lobak merah, epal, limau, Halia, dan nenas untuk menamakan beberapa.) Lebih penting lagi, dalam tempoh hanya beberapa hari saya rasa lebih baik dan selepas beberapa minggu saya telah melihat peningkatan dramatik dalam Kesihatan saya.

Sekarang, lepas peringkat “tidak percaya” dan ke fasa “ingin saya telah melakukan ini lambat”, saya yakin bahawa jus menyampaikan seperti yang diiklankan. Berikut adalah senarai beberapa faedah benar-benar mengagumkan jus:

1) penghadaman cepat dan mudah
Jika anda sedang bergelut dengan pedih ulu hati dan asid refluks isu-isu ini adalah satu kebaikan yang benar-benar penting. Jus menyediakan penghadaman hampir serta-merta. Di mana keseluruhan makanan boleh mengambil 2 ke 3 jam untuk melengkapkan proses penghadaman jus gabungan mengambil masa kurang dari 30 minit.

Jus mengekalkan enzim pencernaan dalam makanan mentah yang berfungsi untuk memecahkan serpihan makanan di dalam saluran penghadaman anda. Akibatnya, bukan sahaja adalah jus mudah dihadam tetapi enzim yang terhasil membantu memproses makanan lain dalam sistem anda.

Nutrien yang terkandung dalam kombinasi jus membantu ke arah kelenjar dan organ-organ yang berkaitan dengan sistem penghadaman, meningkatkan keupayaan anda untuk menyerap nutrien dengan lebih cekap.,

Memperbaiki sistem penghadaman adalah merupakan sebahagian daripada memberi kesan yang positif dan peningkatan dalam kehidupan dan Kesihatan orang-orang yang mengambil jus yang penting. Meningkatkan penghadaman memperbaiki kesihatan badan. Kurang makanan yang dihadam dalam saluran pencernaan anda bermakna lebih banyak tenaga dan keadaan yang ringan.

2) mega-dos cepat nutrien yang berkuasa
Sayur-sayuran mentah dan jus buah-buahan menawarkan tubuh pelbagai vitamin dan mineral dalam keadaan mereka yang paling semulajadi dan mujarab.

3) pengambilan lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran
Mari kita hadapi; Kebanyakan daripada kita jatuh kekurangan buah-buahan dan sayur-sayuran yang kita perlu makan setiap hari. Sebaliknya kita menikmati diri tipikal toksik moden diet yang tinggi pada daging merah, lemak dan makanan ringan. Tetapi, dalam hati hati, anda tahu bahawa buah-buahan segar adalah pilihan yang lebih sihat.

Malah, diet pilihan kita menyumbang besar kepada kesihatan kita. Entah bagaimana, di suatu tempat di sepanjang jalan kami memutuskan bahawa buah-buahan dan sayur-sayuran (terutama sayur-sayuran) hanya tidak rasa yang sangat baik. Secara beransur-ansur kami cukup banyak ditinggalkan mereka sama sekali.

Jus membolehkan anda untuk mengambil kuantiti yang besar daripada kesihatan yang memberikan buah-buahan dan sayur-sayuran. Dan dengan cara itu, jus tidak bermakna bahawa anda perlu berputus asa makan hidangan biasa. Anda hanya perlu jus sekali atau dua kali sehari.

4) antioksidan yang kuat
Terdapat banyak bercakap hari ini tentang antioksidan. Antioksidan yang penting untuk menterbalikkan radikal – sebatian oksigen yang jahat yang dihasilkan oleh metabolisme badan, dengan DNA, mencabar sistem imun dan mempercepatkan kelihatan tanda-tanda penuaan. Dengan jus anda boleh akses super kuasa antioksidan dalam mereka mengucapkan bentuk yang akan mengembalikan kecergasan kesihatan yang anda fikir telah lama hilang.

5) meningkatkan kesihatan kardiovaskular
Jus dalam kombinasi yang betul membantu anda untuk masalah kesihatan tertentu sasaran. Meningkatkan kualiti dan aliran darah anda, mengawal tekanan darah, dan menyimpan arteri anda bersih. Oleh jus anda memberi tubuh anda apa yang ia perlukan untuk kesihatan jantung yang baik.

6) detoxes hati
Jus membantu anda untuk mendapatkan dan mengekalkan hati yang sihat. Antara lain, Majlis-Majlis anda hati untuk mengeluarkan hempedu untuk rehat-turun lemak, menukar gula (glukosa) untuk disimpan gula (glycogen), menapis bahan-bahan yang memudaratkan daripada darah dan menyimpan berharga vitamin dan mineral. Detoksifikasi hati anda adalah jenis seperti mendapat menghapuskan penapis udara tersumbat pada kereta anda dan menggantikannya dengan yang baru. Racun racun sistem anda dan menyumbang kepada penyakit dan kesihatan keseluruhan miskin.

7) alkalizes sistem anda
Tekanan harian, penuaan, obesiti dan diet moden yang biasa menyebabkan badan kita mempunyai Keseimbangan pH asid yang tinggi. Terlalu banyak asid yang merosakkan tubuh dalam pelbagai cara. Juicing (sayur-sayuran terutamanya jus) membawa badan ke dalam imbangan asid/alkali yang sesuai, yang juga menyumbang kepada kesihatan yang lebih baik.

8) mengasah mata, rambut, kulit dan kuku
Yang ini saya tidak akan percaya jika saya tidak pernah melihatnya sendiri. Isteri saya, yang selama bertahun-tahun mempunyai masalah penglihatan, tidak lagi memakai cermin mata atau kenalan dan dia hampir 60 tahun. Perubahan berlaku hanya kira-kira sebulan dari jus wheatgrass.

Walaupun sesetengah orang mendakwa bahawa rambut mereka, yang telah bertukar kelabu, telah benar-benar dikembalikan kepada warna muda yang asal selepas jus wheatgrass. Maaf, saya mendapat sidetracked pada wheatgrass. Perkara yang penting untuk tahu adalah bahawa jus akan melakukan keajaiban bagi mata, rambut, kulit dan kuku.

9) meningkatkan tenaga
Ya, anda boleh mendapatkan dari kafein dan orang-orang, yang disebut, minuman tenaga. Mendapat rangsangan tenaga anda dengan cara yang sihat.

10) mensasarkan masalah kesihatan tertentu
Saya menyatakan kepada ini lebih awal tetapi ia pasti adalah satu manfaat yang menakjubkan daripada jus. Dengan sedikit kajian, anda boleh concoct kombinasi sayur-sayuran dan buah-buahan yang boleh berkesan melambatkan, mengawal, dan juga membetulkan masalah kesihatan tertentu. Ya, anda boleh menyingkirkan dadah selama-lamanya.

Ada anda mempunyai dan hanya diberi anda sepintas lalu manfaat jus. Satu-satunya cara yang anda tidak akan pernah tahu jika jus apa yang ia adalah retak untuk menjadi… cubalah. Saya percaya anda akan terkejut dengan apa yang ia akan lakukan untuk anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *