10 Industri yang kurang mungkin terjejas oleh kemelesetan ekonomi

10 Industri yang kurang mungkin terjejas oleh kemelesetan ekonomi

Terdapat sektor-sektor perniagaan yang agak baik pada waktu yang baik, seperti pelancongan, dengan makan, dan kasino. Tetapi ramai di antara industri-industri ini berkembang-boon gagal melaksanakan juga pada masa-masa yang sukar. Ini adalah industri paling tahan sepuluh teratas.

1. Makanan segera. Apabila masa ekonomi keras, tiada siapa untuk menghabiskan lebih daripada dua puluh dolar untuk hidangan. Orang cenderung untuk pergi ke rantai makanan segera untuk makan tengahari atau makan malam dengan harga yang mesra. Mereka tidak kisah carb tinggi atau tinggi kandungan lemak makanan. Mereka hanya mahu makan! Restoran-restoran makanan segera yang banyak menawarkan menu kombo yang memberikan penjimatan bagi pelanggan. Nilai makanan semasa kemelesetan yang lebih menarik. Tidak hairanlah McDonald’s telah melakukan besar ketika kemelesetan semalam.

2. Filem. Industri filem ini telah terbukti untuk menjadi lebih berdaya tahan daripada kebanyakan industri lain sana. Pergi ke pawagam seolah-olah satu perbelanjaan mewah semasa keadaan ekonomi yang menurun, tetapi orang lebih suka menonton wayang untuk membeli DVD salinan, itulah jalan yang lebih mahal. Bukan sahaja pula orang yang pergi ke pawagam tetapi juga mereka menyewa filem-filem dalam talian. Filem dalam talian sewa meningkat semasa kemelesetan ekonomi. Ramai orang sedar bahawa akal yang lebih untuk hanya menyewa filem daripada untuk membeli salinan. Bagaimanapun, mereka hanya menonton sekali atau dua kali.

3. Makanan ringan. Jadi, ia berlaku bahawa orang-orang yang lebih cenderung membeli makanan ringan ketika ekonomi mengambil kejatuhan percuma. Pembuat gula-gula, soda Syarikat dan pengeluar coklat semua menyaksikan jualan semasa kemelesetan ekonomi. Ahli psikologi percaya bahawa mempunyai sekeping gula-gula atau satu bar coklat membuatkan anda melihat kembali kepada kehidupan yang mudah.

4. Tenaga. Orang tidak berhenti memakan tenaga elektrik atau gas semasa kemelesetan ekonomi. Dalam dunia moden, ia adalah sukar untuk berfikir kewujudan tanpa memerlukan sumber tenaga. Walaupun orang-orang yang mempunyai untuk menjimatkan penggunaan elektrik semasa kemelesetan ekonomi, industri tenaga kekal hidup hanya kerana anda tidak boleh hidup tanpa TV, Peti sejuk, Mesin basuh, dan internet.

5. Maya bantuan. Lebih ramai orang akan memperoleh kerja dalam talian. Sebagai pemilik perniagaan yang ingin untuk mengurangkan overhed, mereka perlu mengagihkan sebahagian besar kerja-kerja pejabat. Ini adalah mengapa Pembantu maya terma dan Setiausaha-Setiausaha maya menjadi popular.

6. Online menjual. Banyak kedai-kedai dalam talian juga menyaksikan Kerahmatan semasa kemelesetan ekonomi. Semasa kemelesetan ekonomi orang menghabiskan lebih banyak masa di dalam bangunan. Membeli-belah di kedai-kedai batu-bata dan mortar adalah seperti satu dosa yang besar. Mereka sebaliknya bertukar ke talian membeli-belah, yang mana adalah lebih mudah. Ia juga mudah untuk tempat promosi dan diskaun di dalam talian.

7. Penarikan. Ramai orang tidak mampu untuk membayar yuran pada barang-barang yang dibeli secara bayaran ansuran. Kegagalan pembayaran yang membawa kepada pengambilan item. Penjual atau Syarikat biasanya mengupah golongan sebuah agensi pengambilan untuk mengendalikan pemulihan item.

8. Pembaikan Perkhidmatan. Orang terpaksa berjimat semasa kemelesetan dan mereka enggan membeli perkara-perkara yang baru. Telefon rosak atau kamera rosak yang mungkin dihantar untuk membaiki Kedai-kedai bukan digantikan dengan yang baru.

9. Penjagaan kesihatan. Keperluan untuk perkhidmatan penjagaan kesihatan tidak berhenti semasa kemelesetan ekonomi. Orang masih diperlukan untuk pergi ke doktor mereka dan membeli ubat-ubatan. Tiada siapa mahu mengabaikan masalah kesihatan mereka.

10. Pendidikan. Peningkatan pengangguran pula tidak menghalang anak-anak muda dari pergi ke Kolej dan meneruskan pengajian tinggi. Profesional Walaupun terpaksa kembali ke sekolah untuk mendapatkan kemahiran yang lebih banyak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *