10 Great cara-cara untuk menggunakan Chia benih

10 Great cara-cara untuk menggunakan Chia benih

Benih Chia adalah terkenal di rantau ini semuanya dari sebagai “Makanan menjalankan India”. Bilik-bilik di Amerika Selatan asal-usul dan perkataan Chia bermaksud kuasa di maya. Mereka menyegarkan serta sifat-sifat hydrating menjadikan mereka makanan pilihan bagi atlet-atlet yang moden juga. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu merentasi untuk mendapatkan kelebihan termasuk Chia benih kepada pelan diet anda. Mereka sedang gluten percuma serta tinggi nutrien, serta boleh memastikan anda terhidrat serta berasa penuh bagi lagi. Disenaraikan di sini adalah kaedah sepuluh yang anda boleh gunakan Biji Chia.

1: Untuk membuat rumah yang dibuat Gel tenaga

Terdapat pasaran bagi stamina makanan serta minuman, dan secara umumnya ia hanya bermaksud gula (atau Sirap jagung fruktosa tinggi) atau malah kafein, atau bahkan kedua-duanya. Itu tidak akan menawarkan tenaga jangka panjang serta kerana ia tidak mesra keluarga juga. Dan ia juga boleh menjadi sangat mahal. Di situ, cuba termasuk beberapa sudu teh Chia benih untuk secawan air kelapa. Membenarkan pendirian campuran selama kira-kira 10 minit dan ia harus set semua. Ia lazat dan sihat, tidak terdiri daripada lamanya bergelumang dalam bahan-bahan kimia yang membuat persediaan-persediaan yang komersial penggunaan serta ia adalah sesuai untuk kedua-dua, aktif kanak-kanak serta orang dewasa juga!

2: Sebagai roti bagi hidangan ayam dan ikan

Jika anda suka bahan salutan rangup yang anda goreng ayam atau ikan, mempunyai tidak takut. Campuran beberapa biji Chia dengan badam serbuk tepung dan bawang putih, atau membuat Gunakan hanya benih dan mereka akan memberikan meliputi flavoursome rangup, gula-gula itu.

3: Untuk menebal Bebola daging yang Breadcrumbs

Bebola daging, burger dan banyak makanan lain yang memerlukan sedikit bantuan dari breadcrumbs menebal sehingga mereka dan memberi mereka konsisten. Jika anda tidak dapat atau tidak mahu membuat penggunaan breadcrumbs yang anda boleh gunakan Chia benih sebaliknya. Beberapa sudu besar satu paun daging akan mempunyai kesan yang sama seperti breadcrumbs.

4: Haiwan kesayangan Chia buatan sendiri

Apabila anda mempunyai anak-anak yang clamouring untuk haiwan kesayangan loji atau anda mahu satu untuk diri sendiri, membuat satu buatan sendiri! Dapatkan landak yang atau haiwan peliharaan lain berbentuk periuk dan isikan dengan tanah, dan menanam benih Chia anda. Mereka akan tumbuh melalui lubang-lubang dengan hanya menyiram dan sedikit Tender penuh berhati-hati.

5: Chia pucuk untuk salad

Bayi atau sprouting herba seperti cress kadang-kadang digunakan sebagai perasa serta garnishes atas salad. Anda boleh menggunakan Biji Chia dengan cara yang sama. Hanya meletakkan beberapa biji Chia dalam hidangan, tutup dengan air dan kemudian mereka dan Tukar air setiap jam 12 atau lebih. Dalam beberapa hari, anda akan mempunyai kecambah Chia, yang boleh digunakan seperti cress sebagai sebuah hiasannya adalah salad atau malah sandwic.

6: Untuk membuat puding yang sedap, sihat

Chia benih boleh digunakan untuk membuat hidangan seperti nasi puding yang kedua-dua komponen dengan lebih banyak berbanding asal serta sihat. Campur dengan kelapa atau mana-mana susu dan perisa untuk rasa, Campurkan dan biarkan di dalam peti sejuk untuk menetapkan lain.

7: Untuk menebal sup, Kuah dan sos

Majoriti sup, gravies serta sos thickened dengan cornstarch atau bahkan tepung atau pun kedua-duanya. Jika anda tidak berminat untuk menggunakan ini, benih Chia membuat pengganti besar; jauh lebih baik, jika apa-apa. Menambah mereka turun, atau tanah yang sedikit pada satu masa sehingga anda dapat dengan ketebalan yang dikehendaki.

8: Sebagai pengganti telur Peti Deposit Keselamatan

Telur boleh menyebabkan sesetengah orang masalah kesihatan, manakala orang lain hanya tidak suka mereka. Jika ini adalah anda, cuba Cucian-batu tablespoonful 1 Biji Chia dalam pengisar yang atau Gurinda kopi dan tiga camca besar air setiap telur dalam resipi yang dimasak. Jelas ini berfungsi dalam perkara-perkara seperti omelettes.

9: Membuat keropok percuma bijirin

Ini boleh dibuat dengan mencampurkan benih Chia dengan bahagian-bahagian yang sama santan untuk menebal dan kemudian menambah sedikit serbuk bawang putih dan garam dan Bakar pada suhu yang rendah untuk beberapa jam.

10: Sendiri!

Chia benih boleh dimakan terus dari pakej dan walaupun mereka mungkin kadangkala melekat di gigi anda sedikit, mereka sebaliknya mula pantas dan mudah yang sesuai untuk hari atau Snek. Cuba membasuh mereka dengan kopi pagi anda.

Setiap hari berlalu, fokus dialihkan untuk menjadi sihat dan kehidupan yang sihat. Tidak, adalah lebih penting daripada pernah sihat. Tugas-tugas yang mencabar kehidupan kita mendesak jika apa-apa lagi. Chia benih yang sempurna bagi maksud itu. Ia adalah tambahan yang bagus untuk apa-apa makanan yang sihat ketika sedang hebat serba boleh dalam kegunaan mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *