10 Fakta menarik tentang Reka bentuk dalaman

10 Fakta menarik tentang Reka bentuk dalaman

1. Reka bentuk dalaman pada asasnya adalah amalan yang berurusan dengan penempatan dan reka bentuk perabot dan elemen-elemen lain di dalam ruang seperti windows, dinding, pintu, tekstur, kemasan, cahaya, dan perabot adalah dipanggil dalaman deign. Semua unsur-unsur tersebut akan dimanipulasi oleh seorang Perekabentuk Dalaman untuk membuat ruang Tempahan berfungsi.

2. Perekabentuk boleh merancang pelbagai ruang seperti pejabat, rumah, terminal Lapangan Terbang, Pusat membeli-belah, Hotel, Restoran, sekolah, dan hospital. Salah satu perlu mengelirukan bentuk dengan hiasan yang kedua adalah tertumpu pada Pemilihan warna pelet untuk pergi dengan perabot percuma, penutup tingkap, lantai, lampu, dan karya seni. Hari paling pedalaman decorators perlu menjadi biasa dengan seni bina yang memperincikan seperti kerja-kerja pengubahsuaian rumah, pelan lantai dan pembinaan kod.

3. Perekabentuk mungkin pakar dalam bidang yang berbeza seperti Reka bentuk kediaman dan komersial, penjagaan kesihatan, Hospitaliti dan reka bentuk institusi. Di kawasan di mana profesion adalah dikawal kerajaan pereka bentuk mesti mempunyai kelayakan-kelayakan yang tertentu. Pereka juga perlu menunjukkan kecekapan bukan hanya dalam kepakaran beliau tetapi dalam profesion seluruh.

4. Kepakaran bidang yang melibatkan pereka dalaman secara berterusan akan tumbuh dan berkembang. Dengan satu populasi di negara-negara yang kebanyakan tumpuan telah membangunkan penyelesaian yang memperbaiki alam sekitar terutamanya bagi warga tua.

5. Terdapat pelbagai disiplin yang terlibat dalam bentuk seperti fungsi, struktur, keperluan khas Kumpulan, prestasi khusus, disiplin untuk perniagaan, kemahiran pembentangan, teknologi komputer, kemahiran kraf, dan bidang estetik, antara lain. Pelbagai disiplin yang terlibat dalam rekaan dalaman yang menunjukkan bagaimana merangkumi rekaan dalaman. Bidang Rekaan dalaman juga memerlukan seorang Perekabentuk untuk memfasihkan dalam bidang sains dan teknologi, dan kreatif juga.

6. Proses menyediakan perkhidmatan rekaan dalaman adalah sama tanpa mengira jenis bangunan. Pertama interior designer akan menentukan objektif, jangka masa dan bajet pelanggan. Ini disebut sebagai mengambil penerangan ringkas. Tujuan ialah untuk meningkatkan hasil potensi pelanggan, kerana pemilik rumah juga perlu mempertimbangkan nilai harta mereka. Kemudian pereka akan menggariskan anggaran kos untuk projek ini termasuk output Reka bentuk dan sesuai dengan perbelanjaan. Lukisan juga dikehendaki sebelum memulakan kerja-kerja Reka bentuk.

7. Berbantukan komputer Reka bentuk biasanya digunakan oleh pereka hari ini walaupun lakaran tangan masih kekal berharga bagi personaliti mereka. Juga dipanggil CAD, ini adalah satu program yang digunakan untuk berkomunikasi Reka bentuk dalam pandangan yang realistik dan sudut yang pelbagai. CAD menghapuskan keperluan untuk bekerja pada jam tangan lukisan dan lakaran.

8. Selepas kajian dan penyediaan lukisan kerja pelanggan akan diberi satu konsep awal untuk kelulusan. Sebaik sahaja ini diluluskan pelan lantai, alternations, kemasan, dan perabot ikut. Mungkin pintu, dinding dan tingkap akan mengubah kedudukannya juga.

9. Jawatan pereka dalaman mungkin berbeza-beza seperti mana-mana profesion lain. Perekabentuk boleh mengambil kerja biasa dengan syarikat-syarikat besar. Orang lain mungkin mengambil secara projek. Ada pereka yang perlu untuk menyesuaikan mereka waktu bekerja untuk memenuhi keperluan pelanggan, bermakna mereka perlu bekerja untuk banyak jam. Orang-orang yang bekerja sendiri Walau bagaimanapun mempunyai banyak tekanan untuk mendapatkan pelanggan untuk mendapatkan pendapatan yang mencukupi kepada diri mereka sendiri.

10. Perekabentuk biasanya perjalanan dari satu tempat ke lain, melawat di pejabat atau rumah pelanggan-pelanggan mereka. Pereka dalaman pendapatan begitu juga berbeza mengikut majikan mereka, tahun pengalaman dan reputasi mereka.

Jika anda sedang mencari ke dalam menukar Reka bentuk dalaman bilik dalam rumah anda, anda di rumah atau pejabat anda, cuba untuk mencari pembina Asheville dan syarikat pembinaan Asheville. Mereka pasti akan dapat menyediakan anda dengan perkhidmatan yang terbaik dan dengan tepat apa yang anda cari.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *