10 Fakta-fakta penting tentang lelaki Thrush

10 Fakta-fakta penting tentang lelaki Thrush

Dalam artikel ini kita akan meliputi 10 fakta-fakta penting tentang lelaki seriawan yang anda mungkin tidak tahu tentang. Masa anda sampai ke hujung senarai kami, anda akan dilengkapi dengan maklumat berharga yang akan membantu anda tahu bagaimana untuk mengesan tanda-tanda lelaki dan bagaimana anda boleh pergi tentang melayan ia.

Mari kita bermula…

1. Orang mempunyai yis dalam badan-badan mereka dan sesiapa sahaja daripada sebarang umur atau jantina boleh mendapat jangkitan yis/seriawan. Seriawan yang akan berlaku apabila Pertahanan anda tidak kukuh kerana mereka harus yang membolehkan yis ini untuk tumbuh di luar kawalan dalam badan kita, membawa kepada thrush dan jangkitan yis jenis lain.

2. Thrush lelaki sangat mudah berjangkit dan boleh dihantar antara rakan-rakan tahun jika anda mempunyai unprotected seks. Ini adalah kerana tidak semua orang mempunyai gejala-gejala yang ketara apabila dijangkiti dan selalunya terus lulus tanpa menyedarinya.

3. Yis hidup subur di tempat yang panas dan lembap, itulah sebabnya ia cenderung untuk membangunkan di pangkal paha dan sekitar zakar. Memakai seluar dalam longgar yang diperbuat daripada kapas boleh membantu menyimpan sejuk kawasan dan cucian untuk memastikan seriawan di bay.

4. Lelaki thrush boleh dibezakan daripada ruam dan jangkitan lain oleh ruam dengan sempadan yang sangat merah dan kadang-kadang menimbulkan tompok-tompok putih yang biasa dijumpai pada hujung zakar atau walaupun pada kulup itu. Ia memberikan mati bau yis-seperti yang dan boleh membuang air kecil sangat tidak selesa.

5. Lelaki seriawan boleh dirawat dengan yogurt! Memohon biasa, Semua yogurt probiotik semulajadi di kawasan yang terjejas boleh melegakan dan membantu menyembuhkan ruam dan kulit yang jengkel. Memakan yogurt jenis ini juga membantu untuk membunuh jangkitan yis kerana bakteria baik yang ia senjata badan anda dengan.

6. Memotong di bir, roti, hampir, dan makanan yang diproses boleh membantu anda menghilangkan lelaki seriawan lebih cepat serta bantuan untuk mengelakkan serangan akan datang seriawan Bay. Yis lebih banyak yang anda boleh keluarkan daripada diet anda, semakin mudah ia akan merawat thrush dan juga menghalang seriawan lelaki.

7. Penggunaan minyak bawang putih atau bawang putih segar yang crushed pada kulit yang terjejas oleh seriawan adalah remedi rumah yang semulajadi yang telah digunakan selama berabad-abad untuk merawat semua jenis jangkitan yis.

8. Tidak berubah-ubah daripada pakaian gimnasium berpeluh atau basah seluar renang serta merta boleh meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan lelaki seriawan atau malah memburukkan lagi jangkitan semasa. Sedang tekun tentang perkara seperti ini boleh pergi jauh dalam merawat lelaki thrush dan bahkan mencegahnya.

9. Antibiotik merompak sistem penghadaman anda bakteria baik yang diperlukan untuk pastikan kulat Candida (yis) dalam badan anda daripada tumbuh di luar kawalan. Elakkan penggunaan antibiotik yang tidak diperlukan atau berlebihan untuk memastikan sistem pencernaan anda sihat dan selamat daripada bahaya yang overgrowth yis.

10. Hanya menukarkan remedi yang tersedia untuk lelaki thrush akan krim sama yang digunakan untuk merawat jangkitan yis wanita atau lain-lain jangkitan kulat seperti kulat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *