10 Cara mudah untuk meningkatkan bilangan sperma

10 Cara mudah untuk meningkatkan bilangan sperma

1) Mengurangkan panggilan telefon mudah alih. Penyelidikan yang dijalankan di sebuah universiti di Amerika pada tahun 2006 mendapati pautan antara penggunaan telefon mudah alih dan kiraan sperma yang rendah di kalangan lelaki. Lebih banyak lelaki yang digunakan telefon bimbit menjadi sperma mereka kurang aktif.

2) Simpan betina dan suhu badan anda ke bawah. Haba mempunyai kesan negatif ke atas isipadu air mani dan Kesihatan sperma anda. Anda harus bertujuan untuk mengekalkan suhu yang sejuk seperti yang mungkin. Tidur bogel dalam Bilik sejuk dan memakai pakaian yang longgar ada dua cara yang berkesan untuk melakukan ini.

3) Senaman. secara sederhana senaman untuk 20 minit sehari

4) detox badan anda. Membersihkan tubuh dari toksin dengan minum banyak air dan makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran

5) Berperanan sebagai perantara. Pengantaraan mengurangkan tekanan dan meletakkan anda dalam keadaan yang positif minda.

6) Makan makanan organik. Makanan organik adalah jenis makanan yang anda boleh makan jika anda ingin menambah bilangan sperma anda yang terbaik. Ianya bebas daripada racun perosak dan bahan kimia yang boleh membahayakan kesihatan sperma anda

7) Makan diet yang kaya dengan zink. Zink merupakan salah satu jenis vitamin untuk meningkatkan mobiliti sperma dan kesihatan yang terbaik.

8) Tidak merokok. Rokok mengandungi berjuta-juta buruk bahan kimia dan toksin yang akan mengurangkan tahap kesuburan anda dan boleh membuat anda taklik.

9) Menahan diri dari minum arak. Alkohol juga mempunyai kesan negatif ke atas kesihatan sperma dan mengurangkan isipadu ejakulasi.

10) Tidur juga mempunyai satu malam yang penuh tidur akan meningkatkan jumlah air mani dan bilangan sperma anda. Ia juga akan meningkatkan kesihatan keseluruhan dan kesejahteraan. Tubuh manusia memerlukan masa untuk memperbaiki dirinya. Matlamat untuk 8 jam tidur setiap malam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *