10 Cara Apple Cider cuka manfaat kesihatan

10 Cara Apple Cider cuka manfaat kesihatan

Berikut adalah 10 tips kegunaan cuka epal mentah boleh mendapat manfaat kesihatan anda.

1. Tenaga. Ambil 1 sudu besar, 2 kali sehari dalam 8 auns kepada 16 auns air. Ini adalah amat berguna jika anda mempunyai bayi atau anak kecil… dan anda perlukan tenaga untuk bersaing dengan mereka.

2. Bug menggigit. Untuk mengambil gatal-gatal dan menggigit dengan cepat, dab menggigit dengan ACV yang lurus atau mencampurkannya dengan air separuh, separuh cuka.

3. Melambatkan pendarahan semasa kitaran haid. Untuk mengurangkan pendarahan setiap tempoh, ambil 1 sudu besar apple cider cuka dalam segelas air… 2 kali sehari.

4. Potongan. Hippocrates cuka epal mentah yang digunakan untuk merawat luka. Ia bekerja ketika itu dan ia bekerja sekarang. Ia menghentikan pendarahan agak cepat dan menyembuhkan luka juga. Meletakkan satu compress ACV yang lurus atau campuran cuka setengah dengan setengah air. Ia tidak menyengat? Ya, ia biasanya tidak… sama seperti rawatan lain menginap. Tetapi ia hanya biasanya akan menyengat selama beberapa saat.

5. Berkilat rambut. Menggunakan cuka epal rambut selepas shampooing boleh membuat rambut lebih berkilat. Hanya meletakkan setengah cawan air kepada setengah cawan ACV dan bilas dengan campuran. Selepas itu, bilas sekali lagi, untuk mendapatkan semua cuka daripada rambut.

6. Demam. Masukkan 1 cawan CUKA CIDER EPAL dalam tab mandi dan berendam di dalamnya selama 10 hingga 20 minit. Jika demam yang tinggi, Adakah ini beberapa kali sehari. Ini adalah satu-satunya perkara yang bekerja untuk menurunkan demam kanak-kanak saya… lebih daripada beberapa kali.

7. Sista. Dab ACV pada sista tersebut selama beberapa minit (jika sista tersebut benar-benar besar, masa yang lebih lama adalah dicadangkan… termasuk 10 minit). Meletakkan ACV band-aid… dan memohon band-aid dalam pada sista tersebut malam semua… adalah sering membantu.

8. Earache. Menggunakan ACV dalam telinga telah ditunjukkan untuk membantu earache untuk. Membuat campuran ½ sudu kecil ACV dan ½ sudu kecil… air suling dan meletakkan beberapa titis di dalam telinga.

9. Sakit gigi. Swish cuka dalam mulut… terutama di kawasan di mana ia terjejas. Pastikan ia sentiasa di dalam mulut selagi boleh didapati. ACV mempunyai bau yang sangat kuat… jadi sesetengah orang mungkin tidak mampu untuk berbuat demikian… tetapi jika ia boleh dilakukan, ia boleh menjadi sangat berguna.

10. Ia adalah murah! Kos kurang daripada $6 (di kebanyakan Kedai-kedai Kesihatan) dan ia menyembuhkan banyak perkara.

Hakcipta Terpelihara (c) 2008 harapan Paus

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *