1 Tiada rahsia di sebalik proses pengambilan krew kabin Sia didedahkan!

1 Tiada rahsia di sebalik proses pengambilan krew kabin Sia didedahkan!

Jika anda akan bagi anda pertama SIA kabin krew pengambilan, anda akan terkejut berapa ramai gadis-gadis atau ditampilkan pramugari tiada adalah di kawasan anda… Semua mahukan dan yearning untuk menjadi sebahagian daripada keluarga Singapore Airlines.

Malah, banyak ditampilkan krew kabin berputus asa walaupun sebelum giliran dipanggil sebagai nombor-nombor yang kadang-kadang menjalankan beribu-ribu itu.

Tidak hairanlah menjadi satu udara pramugari dengan syarikat penerbangan Singapura adalah salah satu pekerjaan yang Tempahan envied di dunia!

Walaupun semua gembar-gembur dan rave, apa yang ramai tidak sedar adalah bahawa anda tidak benar-benar perlu menjadi sebuah super model lihat a-seperti dalam industri penerbangan.

Sebagai bekas seorang krew kabin, saya telah bertemu, dikenali dan bekerja dengan ramai krew yang berbeza setiap hari dan saya boleh beritahu anda sekarang kelihatan yang pasti perkara terakhir dalam senarai semak pilihan mereka.

Fikirkan tentang perkara ini, apakah SIA terkenal?

Ya, Perkhidmatan… dan perkhidmatan bertaraf dunia pasti tidak mulakan dengan kelihatan.

Jika ada apa-apa yang hendak dipaparkan dalam temu bual anda, ia adalah personaliti anda!

Adakah anda jenis orang yang menikmati bertemu dengan orang? seseorang yang boleh bercakap, berinteraksi dengan rakan-rakan penumpang dan rakan-rakan atau Adakah anda selalu sulking dan menyembunyikan diri di sudut jauhnya?

Adakah anda seseorang yang bersenang-senang dan ceria? Seseorang yang menyala mood penumpang dan rakan-rakan krew, mempunyai semangat antara satu sama lain dan memperbaiki hubungan kerja antara satu sama lain atau Adakah anda seorang yang mulut “dipenuhi dengan emas” dan tidak boleh seolah-olah untuk membukanya kerana takut bahawa “emas” mungkin jatuh?

Apakah kegemaran anda masa yang lepas? Adakah anda keluar seseorang… aktiviti kegemaran yang melepak dengan orang lain, berkongsi cerita dan ketawa atau Adakah anda benar-benar seseorang yang terkunci sendiri dalam Bilik setiap hari?

Sebagai sebuah organisasi dikenali dan dibuat masyhur dengan piawaian perkhidmatan, anda pasti mahu krew kabin anda untuk menjadi “orang orang”.

Jika anda pergi untuk temuduga krew kabin SIA anda, melupakan kelihatan… hanya pastikan untuk mempamerkan keperibadian anda keluar sebagai seorang.

Ingat, anda tidak akan bagi satu uji bakat untuk menjadi seorang model landasan… tetapi ujibakat untuk menjadi krew kabin, seseorang yang boleh memanaskan dan membuat penerbangan penumpang yang lebih seronok dan selesa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *